تولید کنندگان پارچه ولور در بخش خصوصی شاید گواهینامه هایی ارائه دهند که مقاومت در برابر آتش محصولات نساجی خودشان را ثابت نمایند. این گواهینامه ها معمولا شامل اعلامیه های تأیید از سوی مقامات آتش نشانی یا سایر مقامات مربوط می شود. پارچه ولور پنبه ای ممکن است با توجه به محل تولید آن واجد شرایط دریافت گواهینامه ارگانیک USDA یا کمیسیون اروپا باشد. ولور پنبه ای بدون توجه به کشور سازنده شاید بتواند گواهینامه OEKO-TEX یا استاندارد جهانی منسوجات ارگانیک (GOTS) را نیز دریافت کند. اگر ولور مصنوعی با استفاده از مواد بازیافتی تولید گردد، توسط GOTS نیز می تواند تأیید شود؛ همچنین استاندارد جهانی بازیافت (GRS) نیز خدمات مشابهی ارائه می دهد. ولور کاملا مصنوعی ممکن است واجد شرایط دریافت گواهینامه سازمان بین المللی استاندارد (ISO) نیز باشد.

امروزه استفاده قابل توجه از ولور به پرده های صحنه تئاتر مربوط می شود. در حالیکه استفاده از ولور در پوشاک در طول چند دهه گذشته به صورت قابل توجهی با افت مواجه گردیده، اما باز هم این پارچه مورد تقاضای سالن های تئاتر سراسر جهان است. بیشتر تئاترهای زنده، چندین پرده صحنه ولور به عنوان پشتیبان دارند، و حتی در سالن های سینما اغلب از ولور به عنوان صفحه نمایش استفاده می گردد. ولور هنوز هم ماده نسبتا محبوبی برای پارچه رومبلی باقی مانده است. با این حال بیشتر مبلمان تودوزی شده با ولور، وینتیج یا عتیقه هستند، چون در حال حاضر استفاده از ولور به عنوان رومبلی چندان رایج نیست. در حوزه پوشاک، یافتن لباس های ورزشی، ژاکت، پیراهن، دامن، بلوز، سویشرت و شلوار ساخته شده با ولور امکان پذیر است. دیگر کاربرد مدرن ولور، ماده آستر متصل شده به داخل جعبه های جواهرآلات است.

امروزه ولور محبوبیتش را به عنوان ماده سازنده لباس از دست داده است. هر چند لباس های ورزشی ولور هنوز هم موجود هستند، اما معمولا تنها در میان اعضای فرهنگ های خاص مد هستند و در جامعه های جریان ساز مورد توجه نیستند. با این حال ژاکت های ساخته شده از طریق ولور هنوز هم تا حدی محبوبیت کلی دارند، و پیراهن ها و ژاکت های ولور هنوز به طور قابل توجهی رایج هستند. یکی از کاربردهای ولور که به نظر می رسد هیچگاه از مد نمی افتد مربوط به تولید پرده صحنه است. پرده های صحنه ای ولور که معمولا با پلی استر تولید می شوند، به بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ تئاتری تبدیل گردیده که به احتمال زیاد گزینه های دیگر هیچگاه نمی توانند جایگزین آن شوند.

Image

در مورد ریشه های تاریخی ولور، اختلاف وجود دارد. تنها براساس ریشه شناسی کلمه می توان نتیجه گرفت که این پارچه از فرانسه آمده است، اما دقیقا مشخص نیست اولین تولید کننده که ولور را به عنوان جایگزین ولوت توسعه داده، کیست. سوابق تاریخی مربوط به پارچه ولور به دهه 1840 میلادی بر می گردد، و این پارچه در طول قرن های بعدی به عنوان ماده اصلی برای اثاثیه داخل منزل باقی مانده است. نیاز به یک جایگزین ارزان برای مخمل مدت ها بود که حس می شد. هر چند که این پارچه در میان اعضای هر نوع قشر اقتصادی از ارزش برخوردار بود، اما فرآیندهای تولید پیچیده مورد نیاز جهت ساخت ولوت به افزایش قیمت هایی بالایی منجر گشته بود. روش تولید مؤثر ولوت تا اوایل قرن بیستم میلادی ظهور نگردید. ولور در این زمان خودش را به عنوان پارچه ای با قیمت ارزان تر که دارای ویژگی های شبیه ولوت بود، معرفی کرد. از آنجاییکه نسبت به ولوت، ضخیم تر باقی مانده بود، تلاش های تولید کنندگان نساجی نتوانست هیچگاه محبوبیت قابل توجهی برای ولور به عنوان ماده ای برای تولید لباس های فاخر به وجود آورد. در عوض، تولید کنندگان مبلمان معمولا از ولور به عنوان ماده تودوزی استفاده کرده اند، و گاهی اوقات ولور به عنوان ماده پیش فرض برای تولید پرده های صحنه نیز جایگزین مخمل گردید. استفاده از ولور در پوشاک به طور قابل توجهی تا میانه دهه 1960 میلادی محدود شد. در این دوران، طراحان مد از لباس های محافظه کارانه فاصله گرفتند، و ژاکت ها، شلوارها، پیراهن ها و دیگر انواع لباس را با استفاده از پارچه شبیه مخمل تولید کردند. ولور در ابتدا به دلیل شبیه بودن به اثاثیه داخل منزل زیاد مورد توجه نبودند، اما در طول دهه 1970 میلادی، یعنی قبل از دست دادن محبوبیت شان در سال 1980، کم کم عادی شدند. در اواخر دهه 1990 و اوایل قرن بیستم، ولور بار دیگر به محبوبیت چشمگیری دست یافت، چون طراحان برجسته مد برای تولید لباس های ورزشی افراد مشهور از ولور استفاده نمودند. این نوع لباس های ورزشی حاوی رنگ روشن که قسمت بالایی و پایینی به ترتیب تنگ و گشادی داشتند، قبل از اینکه کاملا از مد افتاده بیفتند، مدتی محبوب بودند.

Image

Image

نساجی دات کام [Nasaji.com] به عنوان مرجع تخصصی صنعت نساجی با هدف فعال کردن کسب و کارهای مرتبط با صنعت نساجی به منظور ارتقای سطح دانش و بروز نگه داشتن خود در این صنعت با الهام از نمونه های موفق صنعت نساجی و پیشرفته های گسترده علمی در این حوزه راه اندازی شده است. نساجی دات کام، یک مجله آنلاین نساجی و با نگاهی وسیع و عمیق به طور پیوسته در حال رصد کردن تحولات این بخش از بازار در سراسر جهان می باشد. تیم نساجی دات کام با تجربه گسترده و دانش فنی بالا در این حوزه در صدد رشد و تعالی صنعت نساجی در کشور همگام با بزرگان این صنعت در جهان و به دست آوردن سهم بیشتری از این بازار بزرگ جهانی است. ما متعهد هستیم که به شما کمک کنیم تا به طور کامل از فرصت‌های ارائه‌شده توسط بازار بهره‌مند شوید. نساجی دات کام به دنبال کنندگان خود این امکان را می‌دهد که با ارائه تحلیل عمیق از بازار و رقبای آن‌ها از طریق اخبار صنعت نساجی، آگاهی از فناوری های جدید و مقالات تخصصی تصمیمات آگاهانه و اصولی بگیرند. ما همچنین چالش‌های موجود در استراتژی های فروش را شناسایی کرده و کمک می‌کنیم تا به بهترین شیوه ممکن به مخاطبان هدف خود دست یابند.

پارچه ولور در مقایسه با محبوب ترین پارچه ها، به مقدار کمی هر ساله تولید می گردد، بنابراین تأثیرات زیست محیطی کلی این پارچه حداقل است. با این حال انواع خاصی از ولور نسبت به بقیه بیشتر به محیط زیست آسیب می رسانند، و چون این پارچه یک ماده پیش فرض برای پرده های صحنه سراسر جهان است، لذا بررسی تأثیرات زیست محیطی ولور به صورت جزئی ارزشمند است. افزایش اعتماد به مواد مصنوعی برای تولید ولور، تأثیر زیست محیطی این پارچه را به شدت بدتر کرده است. الیاف مصنوعی مثل پلی استر و ریون، زیست تجزیه ناپذیر هستند، و آنها میکرو الیاف را با هر بار شستشو به هیدروسفر وارد می نمایند. از آنجاییکه پرده های صحنه ای ولور به ندرت شسته می شوند، لذا آلودگی میکرو الیافی آنها در مقایسه با شستشوی ولور مصنوعی کمتر نگران کننده است. تولید کنندگان پارچه از مواد شیمیایی سمی در فرآیند تولید الیاف مصنوعی نیز استفاده می نمایند، و این مواد شیمیایی می توانند موجب آسیب کارگران و محیط زیست شوند. ولور پنبه ای به دلایل متعددی از نظر زیست محیطی بهتر عمل می کند، اما صنعت تولید پنبه جهان بدون تأثیرات زیست محیطی نیست. عمده تولید پنبه سراسر جهان به شدت بر روی استفاده از مواد شیمیایی کشاورزی سمی متکی است، و تک محصولی پنبه منجر به فرسایش خاک نیز می شود. با ان حال به عنوان یک پارچه زیست تجزیه پذیر، ولور پنبه ای خودش عامل آلودگی قابل توجهی نیست.